אנשים שאוכלים שתי מנות של בשר אדום בשבוע עשויים להיות בסיכון מוגבר לפתח סוכרת מסוג 2 בהשוואה לאנשים שאוכלים פחות, והסיכון עולה ככל שהצריכה גדולה יותר, על פי מחקר חדש בראשות חוקרים מבית הספר לבריאות הציבור של הרווארד. בנוסף נמצא כי החלפת בשר אדום במקורות חלבון בריאים מן הצומח, כגון אגוזים וקטניות, או כמויות צנועות של מזונות מהחלב, נקשרה להפחתת הסיכון לסוכרת מסוג 2.
המחקר פורסם בכתב העת American Journal of Clinical Nutrition. "הממצאים שלנו תומכים מאוד בהנחיות תזונתיות הממליצות להגביל צריכה של בשר אדום, וזה חל על בשר אדום מעובד ולא מעובד", אמר המחבר הראשון שיאו גו מהמחלקה לתזונה.
בעוד שמחקרים קודמים מצאו קשר בין צריכת בשר אדום לסיכון מוגבר לחלות בסוכרת מסוג 2, מחקר זה, שניתח מספר רב של מקרי סוכרת מסוג 2 בקרב משתתפים שהיו במעקב במשך תקופה ממושכת של שנים, מספק רמה גבוהה יותר של ודאות לגבי קשר זה.
עבור מחקר זה, החוקרים ניתחו נתוני בריאות של 216,695 משתתפים. התזונה של המשתתפים הוערכה באמצעות שאלונים כל שנתיים עד ארבע שנים, במשך עד 36 שנים. במהלך תקופה זו, יותר מ-22,000 משתתפים פיתחו סוכרת מסוג 2. שיעורי סוכרת מסוג 2 עולים במהירות בארה"ב ובעולם. זה מדאיג לא רק בגלל שהמחלה מהווה נטל רציני גם על האדם וגם על מערכת הבריאות, אלא גם כי עצם המחלה מהווה גורם סיכון מרכזי למחלות לב וכלי דם וכליות, סרטן, ודמנציה.