מחקרי עבר מצאו קשר בין לחץ שחוו נשים במהלך ההריון לבין בעיות פסיכולוגיות והתפתחותיות ביילוד. בעקבות זאת, קבוצת חוקרים איטלקית השקיעה מאמצים רבים בחיפוש אחר דרכים למנוע את הופעת הבעיות הרפואיות הללו ביילודים. כעת, הם מאמינים שתזונה קטוגנית עשויה להיות התשובה. מחקר חדש שהוצג לאחרונה בכנס של הקולג' האירופאי לנוירו-פסיכו-פרמקולוגיה באמסטרדם בחן את הקשר בין תזונה קטוגנית, עשירה בשומן ודלה בפחמימות, לבין בריאות המוח.
מחקרם כלל חולדות שסבלו מלחץ רב במהלך ההריון. שלושה שבועות לאחר היוולדם, החוקרים אספו את הצאצאים של החולדות וחילקו אותם לשתי קבוצות. קבוצה אחת קיבלה תזונה סטנדרטית והשנייה תזונה קטוגנית. לאחר שלושה שבועות נוספים, בחנו החוקרים את תכונותיהם של העכברים. הם שמו דגש מיוחד על קושי ולקות בהתנהגות חברתית וחוסר עניין בסביבה.
החוקרים מצאו שהעכברים שהיו בקבוצת התזונה הקטוגנית יכלו להפגין יותר התנהגויות חברתיות. בנוסף, הים הראו פחות בעיות פסיכולוגיות והתפתחותיות שקשורות ללחץ שחוותה האם במהלך ההריון.
"גילינו שמתן תזונה קטוגנית לחולדות צעירות הגן עליהן כמעט לחלוטין מפני השפעות מתמשכות של לחץ ממקור אימהי לפני הלידה. נראה כי התזונה פעלה כמגן למוחן המתפתח, ובכך מנעה מבעיות חברתיות ומוטיבציוניות להכות שורש." אמרה ד"ר אלסיה מרצ'סין מאוניברסיטת מילאנו אשר הובילה את המחקר.
החוקרים מאמינים שתוצאות המחקר עשויות לסייע בעתיד למנוע התפתחות של הפרעות מצב רוח והפרעות חברתיות שמקורן מצוקה שמופיעה לראשונה בילדות. לפי תוצאות מחקרם, ייתכן שהתערבות תזונתית פשוטה, כמו הקפדה על תזונה קטוגנית, מוקדמת יכולה למנוע את ההתפתחות של הבעיות הללו ולשפר את איכות חייהם של המוני אנשים ברחבי העולם.