אנשים שניזונים מדיאטות עשירות בירקות, עלים ירוקים, כמו גם פירות, דגנים מלאים, שמן זית, שעועית, אגוזים ודגים, נצפו כבעלי כמות פחותה של צברי חלבון ״עמילואיד״ וצברי חלבון ״טאו״ במוחם – הקשורים למחלת אלצהיימר – בהשוואה לאנשים שאינם צורכים דיאטות כאלה. כך עולה ממחקר שפורסם ב-8 במרץ 2023, בכתב העת הרפואי של האקדמיה האמריקאית לנוירולוגיה.
המחקר בחן עד כמה אנשים עקבו אחר דיאטת MIND והדיאטות הים תיכוניות. למרות שהדיאטות דומות, התזונה הים תיכונית ממליצה על ירקות, פירות ושלוש מנות דגים או יותר בשבוע, בעוד שדיאטת MIND נותנת עדיפות לירקות עליים ירוקים כמו תרד, קייל וכרוב עלים ירוקים יחד עם ירקות אחרים. בנוסף, דיאטת MIND מתעדפת פירות יער על פני פירות אחרים וממליצה על מנה אחת או יותר של דג בשבוע. גם דיאטת MIND וגם הדיאטה הים תיכונית ממליצות על כמויות קטנות של יין.
בעוד מחקר זה מראה קשר בין צריכת דיאטות אלה באופן קבוע לכמות נמוכה יותר של צברי חלבון במוח הקשור למחלת האלצהיימר, זה לא יוצר קשר סיבה ותוצאה.
"התוצאות האלה מרגשות – שיפור בתזונה של אנשים בתחום אחד בלבד, כגון אכילת יותר משש מנות של ירקות עלים ירוקים בשבוע, או אי אכילת מזונות מטוגנים, נקשר לכמות פחותה של צברי חלבון עמילואיד במוח, בדומה למצב של אנשים הצעירים בכארבע שנים", אמרה מחברת המחקר פוג'ה אגרוואל מאוניברסיטת RUSH בשיקגו. "בעוד שהמחקר שלנו לא מוכיח שתזונה בריאה הביאה לכמות פחותה של משקעי חלבון העמילואיד במוח, הידועים גם כאינדיקטור למחלת אלצהיימר, אנו יודעים שיש קשר, ומעקב אחר דיאטת MIND ודיאטות ים תיכוניות עשוי להיות אחת הדרכים שבהן אנשים יכולים לשפר את בריאות המוח שלהם ולהגן על הקוגניציה ככל שהם מתבגרים."