תזונה

תגלית חדשה – סיבים תזונתיים ללא גלוטן

מדענים ריצפו לראשונה את הגנום המקורי של תוסף הסיבים הפופולרי – קליפת פסיליום – שיכול להגדיל את האספקה של המוצר הרב-תכליתי הזה, שכיום מופק מצמחים

תזונה עשירה בסיבים. אילוסטרציה

מדענים ריצפו לראשונה את הגנום המקורי של תוסף הסיבים הפופולרי – קליפת פסיליום – שיכול להגדיל את האספקה של המוצר הרב-תכליתי הזה, שכיום מופק מצמחים. מומחים מאוניברסיטת אדלייד ערכו מחקר על פסיליום, הידוע גם בשם Plantago ovata.

"חילצנו וריצפנו דנ"א מרקמת העלה כדי לבנות את הגנום של צמח ה-Plantago ovata, והשתמשנו בחומצה ריבונוקלאית (רנ״א) מחלקים אחרים של הצמח כדי להבין את תפקוד הגנים שלו", אמרה פרופ' רייצ'ל ברטון מאוניברסיטת אדלייד, חוקרת מבית הספר לחקלאות, מזון ויין.

"מדובר בהתפתחות משמעותית משום שהיא תסלול את הדרך לשיפור באיכות ובכמות גידולי הפסיליום". דנ"א הוא המולקולה המכילה מידע גנטי הדרוש להתפתחות ותפקוד של אורגניזם, בעוד רנ"א פועל כשליח, נושא הוראות מהדנ"א לבניית החלבונים בתא. ממצא זה פורסם בכתב העת Scientific Reports והוא תוצאה של מחקר בן עשור של חוקרים מאוניברסיטת אדלייד על ההרכב הגנטי של הצמח.

פסיליום משמש למטרות מזון ורפואה כבר אלפי שנים – זרעי הצמח נטחנים כדי לייצר סיבים מסיסים המשמשים בתרופות ובתוספים כדי לשפר את בריאות המעיים ולשלוט ברמת הכולסטרול בדם. פסיליום הוא גם מרכיב נפוץ במזון ללא גלוטן. הזרעים וקליפותיהם נטולי גלוטן באופן טבעי וכאשר מערבבים אותם עם מים, מייצרים חומר דביק המשחזר חלק מתפקידי הגלוטן בלחם.

איכות זו הופכת את הפסיליום למרכיב חיוני בלחם ללא גלוטן וניתן להשתמש בו במגוון רחב של מאפים אחרים. עם גודל השוק של מזונות ללא גלוטן שצפוי להגיע ל-8.3 מיליארד דולר ב-2025, הביקוש לפסיליום צפוי לגדול.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00