לוקמיה

האם השתלת מיקרוביום בחולים שעברו השתלת תאי גזע בטוחה?

במחקר אקראי, צוות המחקר השווה את התוצאות של השתלת מיקרוביום ("השתלת צואה") עבור שתי קבוצות: חולים עם לוקמיה מיאלואידית חריפה ומושתלי תאי גזע המטופויטים

מיקרוביום. אילוסטרציה

חוקרים מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת מינסוטה פרסמו מחקר חשוב בכתב העת Journal of Clinical Oncology שהדגים את הבטיחות של טיפול השתלת מיקרוביום, הידועה גם כ"השתלת צואה", בחולים עם לוקמיה מיאלואידית חריפה – סוג של סרטן דם – ומושתלי תאי גזע המטופויטיים.

הטיפול הנוכחי בחולים עם לוקמיה מיאלואידית חריפה ומקבלים השתלה של תאי גזע המטופויטים – תאים שביכולתם להתמיין לתאי דם בריאים – כולל כימותרפיה חזקה, שפוגעת במערכת החיסון שלהם וברירית המעי שלהם. בגלל זה, חולים בדרך כלל נזקקים לאנטיביוטיקה כדי להילחם בזיהומים ולמנוע אותם – כאשר האנטיביוטיקות האלה גם הורגות חיידקי מעיים ״טובים״, מה שעלול להחמיר את תוצאות הטיפול. המטרה של השתלת מיקרוביום היא לשחזר חיידקים ״טובים״ במעיים של הנמען.

"השתלות מיקרוביום מסווגות כתרופות על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקאי. עם זאת, הם באמת סוג שונה וחדש לחלוטין של תרופות, ואנחנו צריכים לפתח ולהבין את הפרמקולוגיה שלהם. זה דורש פיתוח של פורמולציות מדויקות והבנה מהם המינונים האופטימליים", אמר ד"ר אלכסנדר קורוטס, מנהל התוכנית הטיפולית למיקרוביוטה באוניברסיטת מינסוטה.

במחקר אקראי, צוות המחקר השווה את התוצאות של השתלת מיקרוביום עבור שתי קבוצות: חולים עם לוקמיה מיאלואידית חריפה ומושתלי תאי גזע המטופויטים. הם השתמשו בתכשיר חדשני ומתוקנן של מיקרוביוטיום מתורם בשם MTP-101C, בכמוסות הנלקחות דרך הפה.  לאחר כל קורס אנטיביוטיקה, החולים קיבלו השתלת מיקרוביום או פלצבו.

המחקר מצא כי שיעור הזיהומים היה נמוך יותר בחולי לוקמיה מיאלואידית חריפה ומושתלי תאי גזע שקיבלו השתלת מיקרוביום פעיל ביחס לחולים שקיבלו פלצבו. עם זאת, ההבדל לא הגיע למובהקות סטטיסטית.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00