מגיפת קורונה נוגעת בכל תחומי החיים ובאופן טבעי נבדקת גם ההשפעה שלה על הריון ולידה. מחקרים קודמים העוסקים בהתפרצות דלקת הריאות הנגרמת על ידי נגיף הקורונה (COVID-19) התבססו על נתונים מהאוכלוסיה הכללית. אבל הנתונים אודות נשים הרות עם דלקת ריאות על רקע קורונה היו מוגבלים. מטרת המחקר הבא היתה להעריך את המאפיינים הקליניים של קורונה בנשים הרות ולהעריך את ההעברה הוורטיקלית הפוטנציאלית של הנגף בתוך הרחם אל העובר.
החוקרים בדקו באופן רטרוספקטיבי רשומות רפואיות, תוצאות מעבדה ותוצאות של בדיקות CT של תשע נשים הרות עם דלקת ריאות על רקע קורונה שאומת בבדיקת מעבדה (משטח גרון חיובי). מדובר על נשים שהתקבלו לאשפוז בבית החולים Zhongnan של אוניברסיטת ווהאן בסין בין 20 בינואר ל-31 בינואר 2020.
בדיקות קורונה לכל הילודים
עדות להעברה תוך רחמית ורטיקלית הוערכה באמצעות בדיקות מי שפיר, דם טבורי ומשטח גרון של הילוד להימצאות נגיף קורונה. בנוסף לכך נאספו דגימות של חלב אם לבדיקת הנגיף לאחר ההנקה הראשונה.
כל תשע הנשים ההרות ילדו בלידה קיסרית בשליש השלישי להריונן. שבע מטופלות התייצגו עם חום. סימפטומים אחרים כללו שיעול (4/9 מטופלות), כאבי שרירים (3/9), כאבים בגרון (2/9), והרגשה כללית רעה (2/9). מצוקה עוברית נרשמה בשניים מהמקרים. לחמש מטופלות היתה לימפופניה (ירידה במספר הלימפוציטים בדם) בבדיקות המעבדה. שלוש מטופלות היו עם רמות גבוהות של אמינו-טרנספרזות.
אף אחת מהחולות לא פיתחה דלקת ריאות חמורה או מתה נכון ל-4 בפברואר 2020. תועדו תשע לידות חי, ולכל הילודים תועד ציון אפגר של 8-9 בדקה הראשונה ואפגר 9-10 אחרי 5 דקות. בדיקות מי שפיר, דם טבורי, משטח גרון של הילוד ובדיקות חלב האם של שש מטופלות נבדקו להמצאות קורונה וכל הדגימות נמצאו שליליות לנגיף.
לסיכום, המאפיינים הקליניים של דלקת ריאות על רקע קורונה בנשים הרות היו דומים למאפיינים באוכלוסיה המבוגרת הכללית שאינה בהריון עם מחלה זהה.
ממצאי מחקר זה מצביעים על כך שכרגע אין עדות לזיהום תוך רחמי במנגנון העברה ורטיקלית בנשים המפתחות דלקת ריאות על רקע קורונה בשלבים המאוחרים של ההריון.