מחלות לב

ההכנסות שלכם בירידה? הסיכון לאירוע לב גדל

המדינה נלחמת בנגיף הקורונה ובדרך אנשים רבים מאבדים את עבודתם. מחקר גילה קשר ברור בין שינויים בהכנסה לבין השכיחות של מחלה קרדיווסקולרית (מחלת לב וכלי דם)

יירידה בהכנסה במהלך 6 שנים קשורה לסיכון גבוה יותר ללקות באירוע עוקב של מחלה קרדיווסקולרית אקראית
יירידה בהכנסה במהלך 6 שנים קשורה לסיכון גבוה יותר ללקות באירוע עוקב של מחלה קרדיווסקולרית אקראית

בתקופה של משבר הקורונה שפוקד את המדינה ואנשים רבים מאבדים את עבודתם, פושטים רגל או חווים ירידה משמעותית בהכנסה, כדאי היטב שמשרד הבריאות ומקבלי ההחלטות ייחשפו למחקר הבא. עד היום היה ידוע כי הכנסה גבוהה קשורה לשכיחות נמוכה יותר של מחלה קרדיווסקולרית (מחלת לב וכלי דם) אקראית. עם זאת, היו מעט מחקרים על הקשר שבין שינויים בהכנסה למחלקה קרדיווסקולרית אקראית.

המחקר הבא נערך על מנת לבדוק את הקשר בין שינויים בהכנסה למשק בית, לבין הסיכון למחלה קרדיווסקולרית שמתפתח בעקבות שינויים אלו.

המחקר החל ב-1987, בהשתתפות 15,792 נשים וגברים המתגוררים בקהילות. רוב המשתתפים היו שחורים או לבנים, מארבעה מוקדים בארצות הברית (ג'קסון, מיסיסיפי; מחוז וושינגטון, מרילנד; פרברי מיניאפוליס, מינסוטה; מחוז פורסיית', צפון קרולינה). המעקב נמשך עד ה-31 בדצמבר, 2016.

המשתתפים חולקו לפי קטגוריות:

  • האם הכנסת משק הבית ירדה ביותר מ-50%
  • האם הכנסת משק הבית נשארה ללא שינוי/שינוי של פחות מ-50% (הכנסה לא השתנתה)
  • האם הכנסת משק הבית עלתה ביותר מ-50% (עליה בהכנסה)

השינויים או אי השינויים בהכנסה נבחנו במשך תקופה ממוצעת של 6 שנים לערך, בין הביקור הראשון (1987-1989) במסגרת המחקר לבין הביקור השלישי במחקר (1993-1995). התוצא הראשוני שנבדק היה אירועים של מחלה קרדיווסקולרית אחרי הביקור השלישי שנערך במסגרת המחקר. התוצא כלל אוטם בשריר הלב, מחלה כלילית קטלנית, אי ספיקת לב או שבץ במשך 17 שנים בממוצע.

מתוך 8,989 המטופלים שהשתתפו במחקר (הגיל הממוצע בעת ההרשמה היה 53, 1,820 משתתפים שחורים [20%] ו-3,835 משתתפים גברים [43%]) נרשמו התוצאות הבאות:

  • 900 משתתפים (10%) חוו ירידה בהכנסה
  • ל-6,284 משתתפים (70%) הייתה הכנסה שנשארה באופן יחסי ללא שינוי
  • 1,805 משתתפים (20%) חוו עלייה בהכנסה

לאחר התאמה מלאה, המשתתפים שחוו ירידה בהכנסה היו בעלי סיכון גבוה יותר משמעותית ללקות במחלה קרדיווסקולרית אקראית, בהשוואה למשתתפים שהכנסותיהם נשארו יחסית ללא שינוי. לעומתם, המשתתפים שחוו עלייה בהכנסה היו בעלי סיכון נמוך יותר ללקות במחלה קרדיווסקולרית אקראית, בהשוואה למשתתפים שהכנסותיהם נשארו יחסית ללא שינוי.

מסקנת החוקרים היתה כי ירידה בהכנסה במהלך 6 שנים קשורה לסיכון גבוה יותר ללקות באירוע עוקב של מחלה קרדיווסקולרית אקראית. בעוד עלייה בהכנסה במהלך שש שנים נמצאה קשורה לסיכון נמוך יותר ללקות באירוע עוקב של מחלה קרדיווסקולרית.

כפי שנצפה במשך תקופת מעקב של 17 שנים, יש להעלות את המודעות של מומחים מתחום הבריאות להשפעות של שינויים בהכנסה על הבריאות של המטופלים.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00