HIV

ה-FDA אישר את הקונדום הראשון המיועד למין אנאלי

הקונדום מיועד להגנה מפני HIV וזיהומים אחרים המועברים במגע מיני ומתאים גם לשימוש במין נרתיקי ולמניעת הריון

קונדומים. אילוסטרציה
קונדומים. אילוסטרציה

מינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) אישר לראשונה קונדום שמיועד למין אנאלי, ולא רק למין נרתיקי. ההחלטה הוכרזה ביום רביעי שעבר. מומחים לבריאות מינית סבורים שההחלטה תעודד אנשים נוספים העוסקים במין אנאלי להשתמש בקונדומים כדי להגן על עצמם מפני HIV וזיהומים אחרים המועברים במגע מיני.

בהחלטת ה-FDA נאמר שהסיכון למחלות המועברות במגע מיני הוא גבוה באופן משמעותי במהלך מין אנאלי לעומת מין נרתיקי, אך עד עכשיו לא היו מספיק נתונים כדי להראות שקונדומים בטוחים ויעילים במהלך מין אנאלי. ההחלטה רלבנטית לקונדום המיוצר על ידי חברת Global Protection Corp ושמו המסחרי ONE male condom. הקונדום מיועד גם לשימוש נרתיקי ולמניעת הריון.

כבר בשנה שעברה, החברה ביקשה מה-FDA לאשר לה להוסיף התוויה של מין אנאלי על האריזה, בהתבסס על מחקר שהראה ששיעור הכשל של הקונדום (החלקה או קרע) במהלך מין אנאלי קטן מאחוז.

ה-FDA אמר שכעת חברות קונדומים אחרות יוכלו להגיש בקשה לאישור דומה אם יראו שהמוצר שלהם עמיד כמו קונדום ONE. בעבר, ה-FDA קבע שלקונדומים צריך להיות שיעור כישלון של פחות מ-5%, ומחקרים קודמים על קונדומים למין אנאלי הראו שיעורי כישלון גבוהים מזה.

הניו יורק טיימס ראיין את הנשיא והמייסד של יצרנית הקונדום, Global Protection Corp, שאמר: "אני חושב שרוב האנשים יופתעו לדעת שקונדומים אינם מאושרים למין אנאלי. הכרזת ה-FDA מביאה לצרכנים מידע חשוב על הבטיחות והיעילות של קונדומים למין אנאלי".

לפי ה"ניו יורק טיימס", השימוש בקונדום במהלך מין אנאלי ירד בשנים האחרונות, מאז הופעתו של הטיפול  Pre-exposure prophylaxis – PrEP למניעת HIV הכולל נטילת גלולה יומית. אבל למרות ש-PrEP יעיל מאוד, ה-CDC מדווח שרק כשליש מהגברים שנמצאים בסיכון גבוה ל-HIV נוטלים את התרופה.

לפי הסטטיסטיקה העדכנית ביותר של המרכז לבקרת מחלות  ומניעתן (CDC), כ-46% מהגברים שמקיימים יחסי מין עם גברים קיימו יחסי מין אנאליים ללא קונדומים ב-2017, לעומת 28% עד 40% בשנת 2011.

המחקר הגדול ביותר עד כה על יעילות קונדום במהלך מין אנאלי, מומן על ידי הממשל ונערך בין מאי 2016 למאי 2017. במחקר נבדקו שלושה סוגים של קונדום One – סטנדרטי, דק ומותאם (שמגיע ב-54 גדלים).

המחקר כלל 504 גברים, מחציתם קיימו יחסי מין עם גברים ומחציתם קיימו יחסי מין עם נשים. לאחר שקיבלו הסבר על שימוש נכון בקונדום, הגברים קיבלו קונדומים והתבקשו למלא יומן יומי באפליקציית טלפון, לענות על שאלות האם קיימו יחסי מין באותו יום והאם הקונדום שבו השתמשו נשבר או החליק.

המשתתפים דיווחו על 2,351 פעולות מין אנאליות ו-2,533 נרתיקיות במהלך תקופת המחקר. שיעור הכשל בקונדום במהלך מין אנאלי היה 0.7%, נמוך יותר מאשר שיעור הכישלון במהלך יחסי מין נרתיקי, שעמד על 1.9%.

החוקרים מייחסים את שיעור הכישלון הגבוה יותר במהלך מין נרתיקי לעובדה שהמחקר עודד שימוש בחומר סיכה המתאים לקונדום בכל מקרה של מין אנאלי, ואילו במהלך יחסי מין נרתיקי, ההוראה היתה להשתמש בחומר סיכה לפי הצורך.

לכן, בעוד ש-98% מהאנשים שקיימו יחסי מין אנאליים השתמשו בחומר סיכה, רק 42% מאלה שקיימו יחסי מין נרתיקיים עשו זאת. כאשר החוקרים בחנו רק אנשים שהשתמשו בחומרי סיכה, שיעור הכישלון בקבוצת הנרתיק היה 1.1%, מה שהופך את הסיכויים לכישלון בכל קבוצה לכמעט זהה.

בנוסף, נשאלה השאלה אם הוספת ההתוויה למין אנאלי על אריזת הקונדום תעודד יותר גברים להשתמש בקונדומים. בסקר שנערך בקרב יותר מ-10,000 גברים שקיימו יחסי מין עם גברים, נמצא ש-69% מהם שאם ה-FDA יאשר את הקונדומים למין אנאלי, זה יעודד אותם להשתמש בהם יותר.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00