LDL או בשמו העממי "הכולסטרול הרע", הוא חלקיק המיוצר בכבד ותפקידו להעביר כולסטרול מהכבד לרקמות הגוף השונות. עד כה, חוקרים לא הצליחו להעריך את המבנה התלת ממדי של אותו חלקיק, במיוחד כאשר הוא נקשר לקולטן שלו. באדם בריא, כאשר חלקיק ה-LDL נקשר לקולטן שלו, מתחיל תהליך של פינויו מהדם. עם זאת, באנשים עם מוטציות גנטיות מסוימות התהליך הזה לא מתרחש כראוי. כתוצאה מכך, עלולה להתפתח טרשת עורקים – מחלה בה שומן וכולסטרול מצטבר בדפנות העורקים ומצר אותם.
במחקר חדש שפורסם בכתב העת Nature, הצליחו החוקרים לקבל מבט קרוב על המתרחש בשלבים השונים של התהליך הזה ולראות את LDL באור חדש.
"LDL הוא אחד המניעים העיקריים של מחלות לב וכלי דם שהורגים אדם אחד כל 33 שניות, אז אם אתה רוצה להבין את האויב שלך, אתה רוצה לדעת איך הוא נראה", אמר ד"ר אלן רמלי שהוביל את המחקר.
החוקר ד"ר ג'וזף מרקוטריג'יאנו מסביר כי LDL הוא חלקיק גדול מאוד, והוא משתנה בגודלו כך שקשה להעריך אותו באופן מדויק. הוא מוסיף כי הרזולוציה אליה הצליחו להגיע במחקר היא גבוהה מאוד, וכי באמצעותה ניתן לקבל הבנות חדשות על האופי והפעילות של LDL בגוף.
החוקרים גילו כי מוטציות רבות המפריעות לפעילותו התקינה של LDL קשורות למחלה תורשתית הנקראת היפרכולסטרולמיה משפחתית בה יש בעיה בקישור בין LDL לבין הקולטן שלו. הם מקווים שממצאי המחקר יפתחו אפיקים חדשים לפיתוח תרופות שיסייעו בעתיד לתקן בעיות במסלול הפעילות של LDL.
מחקר לא תקף ולא מהימן. לא מזכיר שיש 2 סוגים של כולסטרול מסוג LDL. רק אחד מהם אכן מזיק, אך הוא אחוז קטן. בגישה החדשנית, לכולסטרול יש תפקיד קטן במחלות לב, אך יש לו תפקידים רבים וחשובים בגוף. ואם אכן היה זה הכולסטרול, שגורם למחלות לב, כיצד החוקרים בכלל, מסבירים את העלייה המתמדת במחלות לב, למרות שלל התרופות שאכן אפקטיביות להורדת כולסטרול, אבל גורמות נזקים מצטברים קשים?