שחלה פולציסטית ודיכאון

מחקר: קשר בין תסמונת שחלה פוליציסטית אצל נשים לדיכאון לאחר לידה

תסמונת שחלה פוליציסטית קשורה למצב רוח דיכאוני לאחר לידה אצל נשים שהיו בסיכון גבוה. דיכאון וחרדה אשר הופיעו טרם הלידה השפיעו על הקשר שנצפה – מה שמדגיש את החשיבות של בדיקות סקר פסיכולוגיות אצל נשים עם תסמונת זו

תסמונת המחלה הפוליציסטית
תסמונת המחלה הפוליציסטית

עד כה פורסמו יחסית מעט מחקרים בלבד אשר בדקו האם קיים קשר בין תסמונת שחלה פוליציסטית לחרדה ודיכאון במהלך ההריון והאם הימצאותה של התסמונת מגבירה סיכון לדיכאון לאחר לידה. מזה זמן ידוע, משורה של מחקרים, כי נשיםהסובלות מתסמונת שחלה פוליציסטית יסבלו בסבירות גבוהה יותר, בהשוואה לנשים ללא התסמונת, מסיבוכים מסויימים הקשורים להריון וביניהם הפרעות יתר לחץ דם, סוכרת הריונית ולידה מוקדמת, אך כאמור הקשר לחרדה ודיכאון כמעט ולא נבדק,

מטרת המחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת AJOG, הייתה להעריך את הקשר בין תסמונת שחלה פוליציסטית טרום ההריון לדיכאון לאחר לידה, בהתחשב במשתנים המתערבים הנוכחים במצב הבסיסי. המטרה השנייה של החוקרים הייתה להעריך את ההשפעה של דיכאון וחרדה פרה-נטאלית אצל מטופלות על הקשר הפוטנציאלי בין תסמונת שחלה פוליציסטית לדיכאון לאחר לידה.

במחקר נכללו 3,906 נשים לאחר לידה (2-6 חודשים) אשר הוערכו באמצעות שאלון Utah Pregnancy Risk Assessment Monitoring System Phase 8. החוקרים בדקו יחסי שכיחויות מותאמים על מנת להעריך את הקשר בין תסמונת שחלה פוליציסטית לדיכאון לאחר לידה, תוך התחשבות במשתנים מתערבים פוטנציאלים וכן העריכו את ההשפעה של דיכאון וחרדה אשר נחוו במהלך ההריון.

על פי תוצאות המחקר, 8.2% מהנשים דיווחו על תסמונת שחלה פוליציסטית ו-19.1%, 6.2% ו-4.4% דיווחו על אי סדירות במחזור הווסת ואקנה, אי סדירות במחזור הווסת ושיעור, ושלושת התסמינים יחד, בהתאמה. כמו כן, 17.7% ו-23.5% דיווחו על דיכאון פרה-נטאלי וחרדה ו-9.5% ו-10.2% דיווחו על מצב רוח דיכאוני ואנהדוניה לאחר הלידה, בהתאמה.

תסמונת שחלה פוליציסטית קלינית הייתה קשורה לעלייה של 1.76 ביחס השכיחות המותאם (95% רווח בר-סמך, 1.03-3.00) למצב רוח דיכאוני או אנהדוניה לאחר לידה לאחר שנלקחו בחשבון מאפייני גיל, מסת גוף טרום הריונית, מוצא, השכלה ומצב זוגי.

שכיחות גבוהה באופן דומה נצפתה אצל נשים אשר דיווחו על מחזורים בלתי סדירים ואקנה (1.65, 95% רווח בר-סמך 1.13-2.41), מחזורים בלתי סדירים ושיעור יתר (1.4, 95% רווח בר-סמך 0.82-2.4), וכל שלושת התסמינים יחד (1.75, 95% רווח בר-סמך 0.96-3.19) ומצב רוח מדוכא או אנהדוניה לאחר לידה.

דיכאון וחרדה פרה-נטאליים השפיעו על 20% ו-32% מההשפעה של תסמונת שחלה פוליסטית קלינית על מצב רוח דיכאוני ואנהדוניה לאחר לידה, בהתאמה.

לסיכום, מתוצאות המחקר עולה כי תסמונת שחלה פוליציסטית קלינית הייתה קשורה למצב רוח דיכאוני לאחר לידה אצל נשים אשר היו בסיכון גבוה. דיכאון וחרדה אשר הופיעו טרם הלידה השפיעו על הקשר שנצפה, מה שמדגיש את החשיבות של בדיקות סקר פסיכולוגיות אצל נשים עם תסמונת שחלה פוליציסטית.

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00