חיסונים

ניסויים בקופים נותנים תקווה לפיתוח חיסון נגד דלקת ריאות

חוקרים מאוניברסיטת מטרופולין אוסקה עושים צעדים גדולים במאבק נגד דלקת ריאות פנאומוקוקית, אחד הגורמים המובילים למוות מגורם נשימתי ברחבי העולם

דלקת ריאות.אילוסטרציה

ההשפעה הגלובלית של מגפת הקורונה הציתה התמקדות מחודשת במחלות זיהומיות המתעוררות וחוזרות בגלים. חוקרים מאוניברסיטת מטרופולין אוסקה עושים צעדים גדולים במאבק נגד דלקת ריאות פנאומוקוקית, אחד הגורמים המובילים למוות מגורם נשימתי ברחבי העולם.

למרות קיומם של חיסונים כנגד זיהומים שנגרמים על ידי חיידק הפנאומוקוק, כגון דלקת האוזן התיכונה, סינוסיטיס ודלקת קרום המוח, השכיחות של דלקות ריאה עקב זיהום בחיידק נותרה גבוהה. נכון לעכשיו, זוהו כ-100 זנים חדשים של החיידק המכונה ״סטרפטוקוקוס פנאומוניה״, והעלייה במספר הזיהומים הפנאומוקוקיים הנגרמים על ידי זנים שאינם מכוסים על ידי החיסון הפכה לדאגה.

בהתבסס על ההצלחה הקודמת שלהם בהפקת תגובה חיסונית בריריות האף בשנת 2019, בה הם פיתחו חיסון שיכול לגרום לתגובה חיסונית בריריות בתגובה למולקולות הנמצאות על מחוללי מחלה (אנטיגנים), צוות מחקר בראשות פרופסור סאטושי אומאטסו ופרופסור קוסוקה פוג'ימוטו מהמחלקה לאימונולוגיה וגנומיקה בבית הספר לרפואה לתארים מתקדמים באוניברסיטת מטרופולין אוסקה, יצא הפעם לגשר על הפער ביעילות החיסון נגד דלקת ריאות פנאומוקוקית.

כדי לפתח בהצלחה חיסון חדשני נגד הפנאומוקוק, צוות המחקר שילב את טכנולוגיית חיסון הריריות עם חלבונים שנמצאים על פני השטח של חיידקי הפנאומוקוק, שיכולים לכסות חיסונית מגוון רחב של זני החיידק.

ניסויים שנערכו על עכברים וקופי מקוק הוכיחו את יעילות החיסון בדיכוי דלקת ריאות פנאומוקוקית בקבוצות חיות היעד. "מחקר זה הצליח לפתח חיסון שניתן להשתמש בו בבני אדם, מה שיקדם את הפיתוח של חיסון זה ליישומים קליניים", אמר פרופ' פוג'ימוטו. "טכנולוגיית החיסון החדשנית הזו צפויה לתרום למניעה וטיפול במחלות זיהומיות בעתיד".

מקור –

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00