מחקרים

פיברומיאלגיה: כאב שיצא משליטה

מחקר חדש מספק ראיות לכך שאזורים מסוימים במוח המעורבים בעיבוד כאב אינם מתפקדים באופן נורמלי בחולי פיברומיאלגיה

פיברומיאלגיה, כאב. אילוסטרציה

התחושה שיש לנו מידה מסוימת של שליטה גורמת לנו לסבול את הכאב בצורה טובה יותר. במקרה של פיברומיאלגיה, לעומת זאת, זה פשוט לא עובד – מחקר חדש מספק רמזים מדוע. פיברומיאלגיה היא הפרעת כאב כרונית מסתורית שקשה לטפל בה. הגורמים למחלה גם הם במידה רבה לא ברורים.

מחקר שנערך על ידי הצוות במרפאה לרפואה פסיכוסומטית ופסיכותרפיה באוניברסיטת רוהר בבוכום, גרמניה, מספק ראיות לכך שאזורים מסוימים במוח המעורבים בעיבוד כאב אינם מתפקדים באופן נורמלי בחולי פיברומיאלגיה. אצל אנשים בריאים, הם מאפשרים התמודדות טובה יותר עם הכאב ברגע שאותם אנשים מסוגלים לשלוט בו. המחקר מצא כי אזורי מוח אלה הראו פעילות שונה בחולים עם פיברומיאלגיה. צוות המחקר בראשות פרופ' מרטין דיירס פרסם את ממצאיו בכתב העת NeuroImage: Clinical.

המידה שבה אנו חווים כאב וההגבלה הנגרמת על ידו תלויים במידה רבה באופן שבו אנו תופסים אותו. אם יש לנו תחושה שאנחנו יכולים לשלוט בכאב ו״לכבות״ אותו בעצמנו, למשל, נסבול אותו טוב יותר מאשר אם נרגיש נתונים לחסדיו. "עבור אנשים הסובלים מכאב כרוני, חוסר היכולת לשלוט בהתקפי כאב חוזרים ונשנים הוא אחד הגורמים המשמעותיים ביותר לפגיעה באיכות החיים", מסביר בנג'מין מוש, המחבר הראשי של המחקר. "ובכל זאת, המנגנונים העצביים הבסיסיים נחקרו עד כה בעיקר בבקרות בריאות".

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00