מיגרנה

שימוש בקנאביס מפחית כאב ראש ומיגרנה

תומכים בלגליזציה? מחקר באוניברסיטת וושינגטון גילה כי מוצרים מרוכזים כמו שמן קנאביס, הובילו לירידה גדולה יותר בחומרת כאבי הראש מאשר צריכה של תפרחת הקנאביס

שמן קנאביס. שימוש בו הוביל לירידה גדולה יותר בדירוג חומרת כאבי הראש

לגליזציה של קנאביס הוא תחום שנמצא בהתקדמות מתמדת בעולם וגם כמובן השימוש הרפואי בו. ממחקר שנערך לאחרונה באוניברסיטת וושינגטון עולה כי צריכת קנאביס בשאיפה מפחיתה את חומרת המיגרנה ב-49.6%. המחקר, שפורסם בכתב העת Journal of Pain, הוא הראשון שמסתמך על מדגם גדול של חולים עם כאב ראש ומיגרנה המשתמשים בקנאביס בזמן אמת.

במחקרים קודמים ביקשו מהמטופלים לנסות לזכור את השפעת השימוש בקנאביס בעבר. ניסוי קליני אחד בעבר הצביע על כך שתרופה המכילה קאנבינואיד סינטטי (נבילון) היתה יעילה יותר מאיבופרופן בהקלת כאבי ראש. אולם טרם התבררה השפעת הצריכה בשאיפה של צמח הקנאביס עצמו על מיגרנה.

בחינת תסמינים לפני ואחרי שימוש בקנאביס

המחקר החדש ניתח נתונים ארכיוניים מאפליקציית Strainprint, המאפשרת למטופלים לעקוב אחר התסמינים לפני ולאחר השימוש בקנאביס רפואי. המידע התקבל מ-1,300 חולים שהשתמשו באפליקציה יותר מ-12,200 פעמים על מנת לעקוב אחר שינויים בחומרת כאבי הראש הכלליים, ועוד 653 שהשתמשו באפליקציה יותר מ-7,400 פעמים כדי לעקוב אחר שינויים בחומרת המיגרנה.

התגלו ממצאים על הפחתה משמעותית בחומרת כאבי הראש הכלליים (47.3%) והמיגרנה (49.6%). לעומת זאת, החוקרים לא מצאו הוכחה לכך שקנאביס עלול לגרום ל"כאב ראש משימוש יתר בטיפול", תופעה המופיעה בטיפולים קונבנציונליים העלולים להחמיר את כאבי הראש של החולים לאורך זמן. החוקרים זיהו חולים המשתמשים במינונים גדולים יותר של קנאביס לאורך זמן ומפתחים סבילות לתרופה.

שמן קנאביס נמצא יעיל במיוחד

החוקרים גילו כי מוצרים מרוכזים של מריחואנה כמו שמן קנאביס, הובילו לירידה גדולה יותר בדירוג חומרת כאבי הראש מאשר צריכה של תפרחת הקנאביס. עם זאת, לא נמצא הבדל משמעותי בהפחתת הכאב בהשוואה בין זני קנאביס שונים בעלי ריכוזים משתנים של THC וקנאבידיול (CBD). האחרונים הם שניים מהמרכיבים הכימיים הנחקרים ביותר בקנאביס, הידועים גם כקנאבינואידים.

החוקרים מציינים כי ישנם מגבלות משמעותיות למחקר המבוסס על דיווחי אפליקציית Strainprint מכיוון שהוא מסתמך על קבוצה של מטופלים בעלי ציפייה שהקנאביס יסייע לסימפטומים שלהם. החוקרת הראשית הדגישה כשאמרה: "אני חושדת שיש הערכת יתר של יעילות הקנאביס. אני מקווה שמחקר זה יניע את החוקרים לבצע את העבודה הקשה של ביצוע ניסויי עם בקרת פלצבו. בינתיים זה לפחות נותן לחולים ולרופאים יותר מידע על מה ניתן לצפות משימוש בקנאביס במצבים אלו".

תגובות

האימייל לא יוצג באתר.

האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
0:00
0:00