שתיית שתיים עד שלוש כוסות קפה ביום קשורה לתוחלת חיים ארוכה יותר ולסיכון נמוך יותר למחלות לב וכלי דם, כך עולה ממחקר שפורסם היום בכתב העת European Journal of Preventive Cardiology. המחקר תקף לשתיית קפה טחון נטול קפאין.
"במחקר תצפיתי גדול זה, שתיה של קפה טחון ונטול קפאין נקשרה לירידה בשכיחות של מחלות לב וכלי דם, מוות ממחלות אלה וככלל מוות מכל סיבה שהיא", אמר מחבר המחקר פרופ' פיטר קיסטלר ממכון בייקר לחקר הלב והסוכרת במלבורן, אוסטרליה. "התוצאות מצביעות על כך שצריכה קלה עד בינונית של קפה טחון, נמס ונטול קפאין צריכה להיחשב כחלק מאורח חיים בריא".
יש מעט מידע בספרות על ההשפעה של תכשירי קפה שונים על בריאות הלב והישרדותו. מחקר זה בחן את הקשר בין סוגי קפה שונים והפרעות קצב, מחלות לב ומוות באמצעות נתונים של ה-UK Biobank, שגייס מבוגרים בגילאי 40 עד 69. במחקר, מחלות לב וכלי דם כללו מחלת לב כלילית (מחלה של עורקי הלב הקטנים), אי ספיקת לב ושבץ איסכמי.
המחקר כלל 449,563 משתתפים ללא הפרעות קצב או מחלות לב וכלי דם אחרות בנקודת ההתחלה. המשתתפים מילאו שאלון ששאל כמה כוסות קפה הם שותים בכל יום והאם הם בדרך כלל שותים נמס, קפה טחון (כמו קפוצ'ינו או קפה מסונן) או קפה נטול קפאין. לאחר מכן הם קובצו לשש קטגוריות צריכה יומיות.
בסך הכל מתו 27,809 משתתפים (6.2%) במהלך המעקב. כל סוגי הקפה נקשרו לירידה במוות מכל סיבה שהיא. הפחתת הסיכון הגדולה ביותר שנראתה היא בקבוצה בה המשתתפים שתו שתיים עד שלוש כוסות קפה ביום, אשר בהשוואה ללא שתיית קפה הייתה קשורה לסבירות נמוכה יותר של 14%, 27% ו-11% למוות, בשתיית קפה נטול קפאין, טחון ונמס, בהתאמה.
לא ברור הקטע האחרון החשוב ביותר המסכם :
מה הסבירות הנמוכה יותר למוות בהשוואה ללא שתיית קפה של :
שתיית קפה רגיל — האם 14%?
שתיית קפה נטול קפאין —האם 27%?
ומה הכוונה טחון ונמס ( קפה רגיל או קפה קפה נטול קפאין ) ?