חוקרים מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת מיזורי ומבית הספר לרפואה של אוניברסיטת מרשל ג'ואן ס. אדוארדס בראשות דיוויד גוזל, סגן נשיא לענייני בריאות באוניברסיטת מרשל ודיקן בית הספר לרפואה ע"ש ג'ואן סי אדוארדס, בחנו אסטרטגיות טיפוליות חדשניות שיכולות לקדם מאוד את הידע והטיפול בתחלואה הקשורה לדום נשימה חסימתי בשינה.
דום נשימה חסימתי בשינה הוא מחלה נפוצה המשפיעה על כמיליארד אנשים ברחבי העולם. היא קשורה להזדקנות ביולוגית מואצת ולבעיות בריאותיות שונות של איברים חשובים, כגון מחלות לב וכלי דם, הפרעות קוגניטיבית והפרעות מטבולית.
בעוד שטיפולים עכשוויים כמו מכשירי לחץ חיובי מתמשך לדרכי הנשימה (CPAP) היו יעילים חלקית בלבד בהיפוך בעיות בריאותיות אלה, מחקר עדכני זה מתעמק בטיפולים נלווים, במיוחד השימוש בסנוליטיקה, כדי להקל על אנשים הסובלים מדום נשימה חסימתי בשינה.
המחקר בדק האם להתמקד בהזדקנות – טיפול המכוון לתאים מזדקנים, בשילוב עם גישה המחקה היענות טובה לטיפול הנפוץ ביותר בדום נשימה בשינה (CPAP) יכולים לשפר את התוצאות הפיזיולוגיות בעכברים שנחשפו למצב של חוסר חמצן לסירוגין לאורך זמן ממושך, מאפיין בולט של דום נשימה חסימתי בשינה.
"זה די ברור במודל הפרה-קליני שלנו של דום נשימה חסימתי בשינה כי שחזור דפוסי חמצון נורמליים הנראים בטיפולים מסורתיים, כלומר לחץ חיובי מתמשך בדרכי הנשימה, אינו יעיל במניעה או בהקלה על תפקוד לקוי של איברים מרובים", אמר מוחמד בדראן, עוזר פרופסור בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת מיזורי."לטיפולים כדוגמת סנוליטיקה, יש פוטנציאל להפוך לטיפולים בעלי ערך ויעילים המכוונים לתחלואה הנגרמת על ידי דום נסימה חסימתי בשינה".